OLOMOUC   2. 6. 2007

   Krásné, ale náročné hřiště nedaleko Olomouce hostilo druhý kvalifikační turnaj letošního turné dvojic po moravských hřištích - Moravian Championship 2007. Znalci místních poměrů zamračeně pozorovali oblohu a odhadovali, kdy začne pršet. Optimisté trénovali a zkoumali kvalitu cvičného greenu, realisté kontrolovali pláštěnky a zastrkávali do bagů deštníky.

   Diskuzím o počasí udělal přítrž teprve start. 32 dvojic vyrazilo změřit své síly s cílem probojovat se do závěrečného finále. Před desátou hodinou tak na jamce číslo 8 začaly do vody padat první míčky a na jamce číslo 2 byla poprvé zapíchnuta tabulka označující místo, kde skončil míček zatím nejdelšího odpalu.

   Ve stejnou dobu, kdy se na své jamky vydali zkušení hráči, začali se chystat na svůj program i negolfisté-novicové, na jejichž golfové výchově má Moravian Championship tradičně velké zásluhy. Nejdříve si po dohledem profesionálního trenéra a jeho asistentů osvojovali golfovou dovednost na cvičných plochách, a následně změřili síly na 6-ti jamkách golfové akademie. Nutno podotknout, že boje v této kategorii nebyly méně urputné než u golfistů a pokračovaly dokonce i v době, kdy turnaj na hlavním hřišti byl už dávnou u konce.

A kdo byli ti nejlepší?

Nejlepší dvojice kategorie "A"
Jan Kalabis, Lukáš Kalabis

Nejlepší dvojice kategorie "B"
Jan Bazgier, Petr Šturza

Nejlepší jednotlivec kategorie "A"
Milan Matoušek junior

Nejlepší jednotlivec kategorie "B"
Karel Holuša

Longest drive muži  Pavel Michálek 
Longest drive ženy  Michaela Matoušková 
Nearest to the pin  Ivo Pleva 
Nejlepší brutto  Lukáš Kalabis 
   
Nejlepší novic v patování  Miroslav Voznica 

Nejlepší team noviců ve hře na 6 jamek
Květa Michálková, Bára Svěntková, Lumír Vařecha